4.200 persones han assistit a la 26a Mostra de Teatre Jove
380 persones de mitjana a cada espectacle / 600 espectadors més que l’edició passada / La Mostra de Teatre Jove se supera any a any en quant a participació i seguiment per part dels joves i la ciutadania.
Fins a 350 joves han pujat a l’escenari del Teatre Metropol en el global de les 11 representacions programades, on la qualitat i la creació pròpia han primat per sobre de tot
El grup de teatre de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre) va cloure ahir dijous una Mostra de Teatre Jove que ha realitzat la seva 26a edició a l’escenari del Teatre Metropol. La darrera obra vista en aquesta Mostra de Teatre Jove fou convidada pel grup de treball Teatre Jove. De la mà de tres alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (IT) es va representar el treball ‘Els tramposos’, de Conor McPherson. En aquesta comèdia irlandesa s’hi van explicar tres relats que anaven teixint, a poc a poc, la història final. Fou políticament incorrecta, malparlada, juganera i teatral, molt teatral. Teatre fet d’amor per la paraula i d’històries ben explicades. Històries que passaven de l’humor al drama, creïbles i extraordinàries. Les coses que van començar bé… van acabar encara millor!
El passat 8 de maig va arrencar la 26a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil ha representat al Teatre Metropol onze obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La Conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat.
En aquesta línia es preveu seguir treballant per donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural. S’afegeix que any rere any hi ha grups que s’estrenen i s’animen a portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva.
El fet que cada any es creïn nous grups, com ha estat la constitució i ingrés de la Cia. Meraki Teatre, és la prova de la inquietud dels i les joves tarragonins i tarragonines per fer teatre. Aquesta inquietud també es fa molt palesa amb totes les propostes que arriben a la Conselleria de Joventut per a presentar accions de teatre.
La Conselleria de Joventut aprecia també la tasca conjunta feta entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona. És inestimable el valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres. La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen.
L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També s’ha treballat per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement.
Aquesta nova edició de la Mostra de Teatre Jove ha estat possible gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l’acompanyament formatiu i d’assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 26a edició ha comptat amb personalitats com Teresa Valls, Rosa Mateu, Gerard Escarré, Sílvia Ferreres i Enric García.
En aquesta edició, hem comptat amb sis obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i cinc obres d’autoria diversa. Una de les dades més destacades és l’aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (més del 50% del programa han estat obres de creació pròpia).
A partir d’avui mateix el grup de treball Teatre Jove, conformat per representants de les companyies participants, ja està treballant en la propera edició, dedicant-la a oferir més espais d’intercanvi i interrelació amb altres mostres o festivals de teatre jove programats en altres ciutats.