Tarragona Jove

El Festival Sota La Palmera incorpora el nou Cicle Margalló

Es durà a terme els dimarts de juliol a diferents espais de la ciutat amb la voluntat de fer créixer joves talents

El proper mes de juliol, en el marc del programa Cultura de Carrer, la conselleria de Joventut ofereix el Festival Sota La Palmera, que ja es va anunciar en roda de premsa. Com a novetat, es presenta el Cicle Margalló. En total són 40 espectacles gratuïts amb reserva d’entrada, que estaran disponibles a partir del dijous 10 de juny. 

Així doncs, com a novetat, neix el Cicle Margalló, que tots els dimarts de juliol a les 20 h portarà a diferents espais de la ciutat, una mostra del treball de joves artistes que podran exhibir les seves creacions. Partint d’accions musicals i de dansa, peces breus, en algun cas motivant-ne la fusió de llenguatges artístics, es permetrà descobrir persones joves creadores amb inquietud i de valor emergent. El Festival Sota la Palmera apadrina aquest nou cicle com un espai catalitzador de la creació artística al carrer i als espais públics. Una connexió necessària per tal de recuperar carrers i places com a circuit d’exhibició cultural. Així doncs, el Passeig Arqueològic, el Teatre Romà, el Centre Cívic de Torreforta i la Casa Canals seran els escenaris que acolliran els espectacles. 

La programació

La model, música. Dimarts 6 juliol a les 20h al Passeig Arqueològic 
Cia Jove Endantza, dansa. Dimarts 13 juliol a les 20 h al centre cívic de Torreforta 
Cia La Latente, dansa. Dimarts 20 de juliol a les 20 h a Casa Canals 
Banda juvenil de la BUMT, música. Dimarts 27 de juliol a les 20 h al Teatre Romà 

Nova incorporació al Festival Sota La Palmera

Tot i que la programació del Festival ja es va presentar en roda de premsa, darrerament s’ha pogut incorporar un concert més a càrrec del grup Vàlius, un duet de cançó punk format per Gerard Segura i Pol Serrahima; que seran a la Palmera el 24 de juliol a les 21 h, amb Caïm Riba.   

Formats en un concert de Les Aus, al començament eren tres, però de seguida van convertir-se en un duo de guitarra i bateria. Beuen del punk més nerviós (Desperate Bicycles, The Fall) i del folk més descarnat (Pau Riba, Raimon) i insisteixen en l’ètica del “fes-t’ho tu mateix”. Des de 2010, passegen pels escenaris una aposta musical austera, de mínims, però inquieta i encuriosida.  

Recordem que a banda del grup Vàlius, i com a caps de cartell del Festival Sota La Palmera, tindrem els Sense Sal, Núria Graham, Beth o Caïm Riba; però també amb aportacions del territori com Cultrum o Bulkak, entre d’altres. D’altres artistes a destacar són les tarragonines Red California i les valencianes, Maluks.  

Informació pràctica

Dates: de l’1 al 31 de juliol, de dimarts a dissabte 

Horaris:  
Cicle Margalló. A les 20 h. Obertura de portes 19 h  
Festival Sota La Palmera. A les 21 h. Obertura de portes 20 h  

Entrades i tota la informació: tots els espectacles són gratuïts. Aforament limitat amb reserva d’entrades i invitacions a partir del 10 de juny aquí.

Skip to content