Tarragona Jove

‘Juga contra la sida’, campanya de sensibilització de l’Oficina Jove del Tarragonès

El 30 de novembre, al Quiosquet de la Rambla, es faran proves i jocs per descobrir diferents aspectes de la infecció i es repartirà material preventiu

El Servei de Salut de l’Oficina Jove ofereix tot l’any la possibilitat de fer-se la prova ràpida de la sida de manera confidencial, anònima i gratuïta

El pròxim dimecres, 1 de desembre, és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. La vigília, el dimarts 30 de novembre, el Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès farà una activitat de sensibilització envers el virus VIH i la malaltia de la sida adreçada a joves. Mitjançant proves i jocs, les persones joves participants aniran descobrint diferents aspectes sobre la infecció, com quines són les pràctiques de risc, la importància de fer-se la prova del VIH o les maneres de reduir l’estigma i la discriminació que encara avui hi ha al voltant de la infecció per VIH/sida.

L’activitat es durà a terme el 30 de novembre de 17 a 19 h al Quiosquet de la Rambla, a l’alçada de la a la Rambla Nova, 84. L’organització comptarà amb el suport d’estudiants del CFGS d’Animació Sociocultural de l’IES Vidal i Barraquer. A totes les persones que participin en els jocs se’ls regalarà material informatiu i preventiu.

Aquest any es compleixen 40 anys del diagnòstic dels primers casos de sida, una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 79 milions de persones arreu del món. A Catalunya, actualment hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH. Durant aquestes quatre dècades, Catalunya ha progressat en el coneixement de la infecció, ha incorporat noves eines per a la prevenció, s’ha millorat la supervivència i la qualitat de vida d’aquestes persones i la infecció pel VIH ha esdevingut una patologia crònica.

El Servei de Salut de l’Oficina Jove va rebre l’any passat consultes d’unes 600 persones. D’elles, més del 75% van estar vinculades a sexualitat i afectivitat, VIH/sida i altres infeccions de transmissió sexual.

El Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès està prestat per l’entitat H2O, Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals del Camp de Tarragona. H2O, en col·laboració amb Assexora’Tgn, ofereix el servei de la prova ràpida del VIH i de la sífilis; es pot fer de manera confidencial, anònima i gratuïta i dona resultats en tan sols 30 minuts. L’any 2020, 53 persones joves van fer-se la prova dins del servei; entre les 53 va haver un resultat positiu.

L’any passat es va celebrar el desè aniversari de l’obertura de l’Oficina Jove del Tarragonès, un equipament d’informació i assessorament a les persones joves situat a la plaça de la Imperial Tàrraco, 1, que forma part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de la Generalitat de Catalunya i que és gestionada per l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès. En aquesta dècada, el Servei de Salut ha atès 15.669 consultes de 5.723 persones.

L’Oficina Jove també assessora i informa en matèria de treball, itineraris formatius, mobilitat internacional, participació, voluntariat o cultura. Es recomana demanar cita prèvia, que es pot sol·licitar al telèfon 977 251 873 o al correu electrònic tarragones@oficinajove.cat. El Servei de Salut també respon per telèfon i WhatsApp al número 622 020 297. Més informació, al web www.tarragonajove.org

Skip to content