Tarragona Jove

L’Ajuntament de Tarragona presenta un programa de conferències i activitats sobre la salut mental

El Mes de la Salut Mental a Tarragona

L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA PRESENTA UN PROGRAMA DE CONFERÈNCIES I ACTIVITATS SOBRE LA SALUT MENTAL

El 13% de les persones adolescents del món tenen un trastorn mental diagnosticat. UNICEF urgeix a augmentar la inversió en salut emocional i a trencar el tabú per millorar l’atenció entre els i les més joves.

La pandèmia “només mostra la punta de l’iceberg” d’una situació dramàtica al voltant de depressions, tristeses i dolor emocional que toca joves de tot el món, sense distinció de classes socials ni la riquesa dels països. 

En aquest sentit, i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el proper 10 d’octubre, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat per primer cop un programa que s’allargarà tot el mes d’octubre amb més de 25 activitats, organitzades conjuntament amb entitats i diferents conselleries i departaments de l’Ajuntament.

Durant tot el mes, els Centres Cívics de Tarragona ofereixen un conjunt de tallers per millorar l’autoestima, la gestió de la por, de les emocions i ofereixen tècniques de mindfulness per a viure amb més plenitud el present. Els tallers s’ofereixen en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

El símbol que s’ha escollit com a emblema de la salut mental ha sigut la mandala, que fa referència a una eina de concentració que s’utilitza per relaxar i tranquil·litzar. L’artista ha sigut Berta Artigal, que s’ha inspirat en motius diversos de Tarragona i també en la salut mental. S’ha basat sobretot en el rosetó de la catedral, i connecta amb l’espiritualitat entesa de forma genèrica.

+ info aquí

Ves al contingut