Tarragona Jove

La Generalitat anuncia la fi de les restriccions per COVID a partir del divendres 15 d’octubre

Després d’any i mig en vigor, la majoria de les limitacions deixaran d’estar vigents a Catalunya a partir de la matinada d’aquest divendres. Aragonès informa que s’acaba el màxim de 10 persones en les reunions i l’horari restringit en l’hoteleria, però manté les mascaretes.

L’anunci, fet aquest dimarts de manera solemne per Pere Aragonès en una compareixença des del Palau de la Generalitat, suposa un punt d’inflexió molt esperat per part dels col·lectius més damnificats fins ara: les activitats culturals, la restauració, les competicions esportives i les universitats.

No hi ha canvis, de moment, ni per al comerç ni per a l’oci nocturn, que mantenen els aforaments en vigor fins ara, és a dir en el 70 %. Les places d’assistents a grans festivals musicals s’amplien també a aquest 70 %.

Les escoles, instituts i les empreses que han optat pel teletreball mantindran la seva activitat com fins ara. També es relaxa l’aforament per als esports que es practiquen en pavellons coberts, que el pròxim cap de setmana podran tenir ja un 80% del seu aforament complet.

Entre les restriccions que desapareixen, hi figuren la limitació d’aforament en els equipaments culturals, en l’esport a l’aire lliure i en el nombre màxim de persones en les reunions, que fins al divendres continua sent de 10 persones. L’hostaleria deixarà de tenir l’horari restringit i desapareix la distància mínima obligatòria entre taules.

Els principals dubtes es poden resoldre aquí.

Skip to content