Tarragona Jove

MURS 700 GUARNEIX TARRAGONA


MURS 700 GUARNEIX TARRAGONA AMB DIFERENTS INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES QUE OFEREIXEN UNA LECTURA CONTEMPORÀNIA DELS 7 SEGLES DE FESTA A LA CIUTAT

El projecte Murs 700 guarneix la ciutat amb diferents intervencions plàstiques realitzades per artistes del territori i que juntes constitueixen un relat divers i descentralitzat de com la ciutadania tarragonina viu i experimenta les festes de Santa Tecla

Així, de la mà de l’associació Polígon Cultural, del 12 de juliol al 22 de setembre s’estan duent a terme a diferents indrets de la ciutat les intervencions d’aquest projecte, emmarcat dins el programa Santa Tecla 700, liderat per l’Ajuntament de Tarragona amb la complicitat de diverses agents de la ciutat i que commemora els 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat.  

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat el projecte artístic aquest matí tot visitant el mural ubicat al barri del Port. Ricomà ha destacat queexisteix una varietat de maneres de viure i commemorar aquests 700 anys de festa, que van lligades a la realitat de cada barri de la ciutat, als relats orals i la microhistòria continguda als espais públics i -ha insistit– accions artístiques com aquesta ens permeten fer una lectura jove, contemporània de la nostra història festiva i això ens impulsa cap endavant”. 

Acompanyant a l’alcalde ha assistit també el president de l’associació Polígon Cultural, Dario Cobacho, qui ha assenyalat que “Murs 700 el conformen una sèrie d’intervencions murals als diferents barris de la ciutat que estan geogràficament més allunyats del seu centre històric per tal d’apropar la festa a tots els punts de Tarragona. Unes intervencions que, treballades en connexió amb el teixit veïnal, pretenen visualitzar com es viu Santa Tecla des de cada racó escollit de Tarragona”. 

Pablo Carpal és l’il·lustrador encarregat de pintar el mur situat al barri del Port. Carpal ha detallat que la seva obra representa una escena de caràcter festiu i nocturn, on apareixen figures de la festa de Santa Tecla reinterpretades però reconeixibles.  

El projecte proposa treballar cada intervenció amb artistes de diferents disciplines i metodologies creatives, per tal de generar una proposta rica, diversa i contemporània. Les propostes creatives seleccionades han estat les d’Íria Rodon, Pablo Carpal, Miquel Falgàs, Alba Domingo, Cristina Lavilla, David Oliete i la dupla Maite Serna & Adrià Targa. El resultat dels projectes es podran veure a Bonavista, el barri del Port, la platja del Miracle, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Monnars. 

El projecte Murs 700 compta amb la col·laboració de la conselleria de Cultura i el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, ESPIMSA, EMDE i les Associacions de Veïns i Veïnes de cada barri.

*Fotografies per part de Manel R.Granell

Skip to content