Tarragona Jove

LA MOSTRA DE TEATRE JOVE CELEBRA EL SEU 30è ANIVERSARI AMB ONZE FUNCIONS I UN LLIBRE 

Les obres de teatre es faran els mesos de maig i juny al Teatre Tarragona. El llibre repassa les tres dècades de teatre amateur i juvenil a la ciutat 

Ja s’ha presentat en roda de premsa la 30a edició de la Mostra de Teatre Jove, amb un cartell d’onze obres durant els mesos de maig i juny, que es representaran totes al Teatre Tarragona. A la presentació hi ha assistit el conseller de Joventut, Hermán Pinedo; una de les impulsores de la Mostra i membre del consell assessor des de 2020, Mercè Sardà; Jorge Pérez en representació dels grups participants i membre d’(H)istrions Teatre , que celebren 10 anys; i Mariel Doña i Pau Fernandez en representació del nou Cicle Formatiu de l’Institut Antoni Martí i Franquès de tècniques d’actuació teatral.

2023_04_12_01_VDM 004 Presentació festival “Teatre Jove 2023” foto Tjerk van der Meulen 12.04.23 {city} Ajuntament de Tarragona

Amb la primavera doncs ha arribat, un any més, aquesta Mostra de Teatre Jove tant representativa de la ciutat i que enguany celebra la seva 30a edició, tres dècades dedicades a promoure el teatre com a eina de desenvolupament entre els joves. Des del primer moment, aquesta és una iniciativa amb personalitat pròpia i organitzada a tres bandes entre les conselleries de Joventut i Cultura, així com pels grups de joves i companyies de teatre amateurs de la ciutat. 

La Mostra començarà el 8 de maig i s’allargarà fins al 12 de juny amb un total d’11 companyies participants de la ciutat i 11 funcions, que se sumen a una sèrie d’actes que s’allargaran durant tot l’any amb motiu del 30è aniversari, com son tallers i monogràfics teatrals, espectacles professionals amb un alt component de creació jove, jornades de formació, entre d’altres. 

També dins de les accions especials en motiu d’aquest aniversari es farà la presentació del llibre del 30 anys de teatre jove escrit pel periodista Enric Garcia Jardí i amb il·lustracions d’Alba Domingo, que fa un recorregut sobre el que han estat aquestes tres dècades de teatre jove a la ciutat, explicada pels seus protagonistes i per totes les persones que d’alguna manera han format part d’aquesta programació teatral de la ciutat. 

Des de la conselleria de Joventut es promou la Mostra des del primer dia, perquè és un exemple clar de la feina d’aquest departament: potenciar les produccions i la creació cultural juvenil provinent de joves que reclamen suport i vehiculació de les seves propostes artístiques; així com oferir als grups participants, canals de suport, equipaments culturals i juvenils, formació, experimentació, reflexió i finalment, exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals.   

Les funcions son les següents: 

LA INCERTESA DE LA IMMEDIATESA de creació pròpia 

Dilluns 8 de maig (21 h) 

AULA DE TEATRE DE LA URV 

LA POLSEGUERA de creació pròpia 

Dimecres 10 de maig (21 h) 

MERAKI TEATRE 

LA CLÍNICA DELS EMBOLICS, d’Adelaida Frias 

Dilluns 15 de maig (21 h) 

LESTONNAC-LENSENYANÇA 

PEUS DESCALÇOS SOTA LA LLUNA D’AGOST, de Joan Cavallé Busquets 

Dimecres 17 de maig (21 h)  

GRUP DE TEATRE VIS DE VANADI  

FORA DE JOC, de creació pròpia 

Dilluns 22 de maig (21 h) 

AULA DE TEATRE DE LA COOPERATIVA OBRERA DE TARRAGONA 

L’ÉSSER EXPRESSIU SENSE LA SOGA AL COLL, de Gonzalo Cunill 

Dimecres 24 de maig (21 h) 

SNOP (INS Pons d’Icart) 

EL SOFÀ DELS MENTIDERS. UN MUSICAL DE BONES INTENCIONS, de Jorge Pérez de la Torre i Magí Capdevila 

Dilluns 29 de maig (21 h)  

(H)istrionis teatre 

ET VA PROU BÉ, de Nerea Garcia, Laia Gonzàlez i Xesco Teruel 

Dimecres 31 de maig (21 h) 

LA FAIXSULA 

ALBA (O EL JARDÍ DE LES DELICIES), de Marc Artigau 

Dilluns 5 de juny (21 h) 

TORNAVÍS TEATRE 

NO HI HA ILLES MERAVELLOSES, de Lluís-Anton Baulenas 

Dimecres 7 de juny (21 h)  

COMPANYIA INITIUM (INS PERE MARTELL) 

EL SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU, de William Shakespeare 

Dilluns 12 de juny (21 h)   CFGS de TÈCNIQUES D’ACTUACIÓ TEATRAL de l’INS Antoni Martí Franquès

+ info

Skip to content