Tarragona Jove

S’apropa el Tarraco Viva i Tarragona Jove hi serà present

Aquest any el Departament de Joventut col·labora amb el Festival Tarraco Viva amb dos enigmes. També, durant el més de maig la temàtica de les preguntes mensuals de l’aplicació el Joc de Tarragona Jove serà la Tarraco romana, les persones que responguin acertadament podran aconseguir descomptes, entrades i merxandatge del Festival.

En el centenari de l’inici de les excavacions de la Necròpolis del Francolí, una de els més importants fetes mai al nostre país, els mil-nou-cents anys de l’estada de l’emperador Adrià i coincidint amb la XXV edició del festival us proposem com a tema central d’aquest any una nova descoberta de l’antiga Tàrraco.

En paraules de Géza Alföldy, el gran historiador i epigrafista tan vinculat a la nostra ciutat: “El panorama és impressionant. No hi ha gaires ciutats, el lloc de les quals en el món romà, es pugui descriure de manera semblant: Tàrraco no va ser només el punt de partida per a la romanització de la península Ibèrica, sinó la primera fundació romana a ultramar; no només fou la capital de la província més gran de l’Imperi romà, sinó la primera seu d’un emperador fora de Roma” .

+info

Skip to content