Tarragona Jove

Quarta edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

El IV Certamen Art jove de poesia Salvador Iborra és un concurs obert a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 18 i 30 anys l’any 2021.


L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoca la IV edició del Certamen de poesia Salvador Iborra, adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 18 i 30 anys. Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries pots presentar la teva obra fins al proper 4 de juliol.

Poden participar poemaris de temàtica lliure que siguin originals i inèdits i amb una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia (una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes de prosa). El poemari s’ha de presentar de forma anònima mitjançant pseudònim. El premi de poesia Salvador Iborra consisteix en la publicació del llibre guanyador a càrrec de l’editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears, i 2.000 euros.

El termini per formalitzar la inscripció finalitza a les 23.59 h del 4 de juliol de 2021.

Espai de formació
Un dels objectius d’aquest certamen, a banda de fomentar la literatura en llengua catalana, és el d’articular un espai de formació, d’interrelació i de debat amb altres escriptors. Per això, el jurat selecciona no tan sols el guanyador, sinó també els finalistes que participaran en una formació que es durà a terme del 9 al 12 d’octubre a un alberg de Xanascat de l’Agència Catalana de la Joventut.

En aquesta formació es portaran a terme tallers de recitació, formacions sobre drets d’autor, així com diverses iniciatives que ajudin a la formació i a la difusió de la poesia, però també es buscarà generar un espai de trobada i de coneixença.

Qui era Salvador Iborra
Salvador Iborra i Mallol va ser un poeta, periodista i docent valencià que va treballar com a corresponsal literari per al Diari de Balears i com a docent a instituts de Cerdanyola del Vallès i Matadepera. Va publicar tres obres poètiques, Un llençol per embrutar (2003), Les entranyes del foc (2005), que va rebre el premi Domènec Perramon de poesia, i Els cossos oblidats (2009) guardonada amb el premi Jaume Bru i Vidal. L’any 2011, quan només tenia 33 anys, va morir apunyalat davant del seu pis a Barcelona, a causa d’una discussió pel robatori d’una bicicleta a un amic seu.

El Certamen de poesia Salvador Iborra vol ser un homenatge a la figura del poeta valencià, qui va veure truncada la seva trajectòria professional massa jove.

Font extreta: -aquí-

Skip to content