Tarragona Jove

Un novembre ple de concerts a Cultura Kesse

Zona Cultura Kesse

Cultura Kesse ha preparat tot un programa d’espectacles i shows amb diferents artistes i tipus de música, des de Hip Hop, rumba i històries fins a màgia. A més, també es podrà visitar una exposició de fotografies a l’Espai Jove Kesse.

El primer concert serà el divendres 5 de novembre, on l’artista guineoecuatorià Manguata Fg i el xilè Basty es reuniran per oferir un mix únic i atrevit. L’africà és un dels artistes més representatius de l’escena urbana, tenint influències del soul, r’n’b i música africana. Mentre que el sud-americà Basty, és un jove raper que va començar en el ‘freestyle’ amb només 14 anys, component ell mateix les lletres, produint actualment la seva pròpia música.

El dijous 11, el divergent artista Yung Pingu, vindrà acompanyat de Meg i Riichz, per oferir un concert de Hip Hop. Els joves tarragonins presentaran les seves noves cançons en un concert ple d’energia, bones vibracions i espectacle.

A la segona quinzena de novembre, l’artista Oscárboles, un cantautor de contes-cançons, presentarà el seu darrer treball “Indulto”, il·lustrat per Quetxua. Aprofitant l’ocasió també preestrenarà “El tarot de Oscárboles”, que ha il·lustrat Joan Noguera (el seu pare). El tarot, 78 cartes amb diferent significat, basada cada una d’elles en algun passatge de les seves cançons. Per tant, el 12 de novembre serà una bona estona amb cançons, contes, bogeria, idees fantàstiques i humor amb un toc surrealista per gaudir amb calma i alegria.

Posteriorment, el 19 de novembre vindrà a Cultura Kesse el Cabaret Màgic, dirigit per Eduard Juanola, on ens proposarà pujar sobre la corda que separa allò que és possible d’allò que és impossible, amb l’objectiu de divertir-nos i sorprendre’ns. A més, en el trajecte veurem efectes de màgia mental, estranyes habilitats, objectes curiosos, animals impossibles i molts efectes d’il·lusionisme. És un viatge sense perxa ni xarxa però fascinant, de la mà d’un il·lusionista dinàmic, actiu, proper i amb un estil de màgia original i particular.

El dimecres 24 a les 19 h es retransmetrà el documental La Meva Pell, dirigit per Judit Aranda i Carlos Collazos, que tracta sobre el relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona i que han deixat el seu país buscant un futur a Europa i que, moltes d’elles, encara l’estan buscant a causa dels incompliments dels Estats membres de la UE en un mar de “fronteres invisibles”. Realitzat per SICOM i Entrepobles posa el focus en l’acollida des del punt de vista de la dona com a supervivent d’una doble discriminació, com a migrant i com a dona. El documental reivindica el dret a migrar posant-nos a la pell de vuit dones que han exercit el seu dret a la lliure mobilitat.

Finalment, l’últim divendres de novembre es realitzarà un concert de rumba catalana dirigit per Peret Reyes, una de les llegendes d’aquest tipus de música. Amb només 6 anys va començar a tocar la guitarra i a rodejar-se de grans pioners de l’estil. Fillol de Peret, amb qui va tocar quasi 40 anys com a percussionista, palmero i al final guitarrista. Un autèntic artista.

Ja per tancar la programació de Cultura Kesse, fins al dia 13 de novembre es pot visitar l’exposició fotogràfica: “què és per tu Europa?”, aquesta és una pregunta amb tantes respostes com persones pretenguin contestar-la. En aquest cas, l’hem plantejat a alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de centres catalans i els hem demanat que la responguessin per mitjà de la fotografia.

I a partir del 18 de novembre, una nova exposició multiformat d’il·lustracions i videocreacions d’animació amb contingut crític sobre el sofriment animal: “La indústria humana”, fins al 30 de desembre la podràs trobar a l’Espai Jove Kesse.  

Skip to content