Tarragona Jove

Infojove 314 | Butlletí de notícies joves

Servei Municipal de Joventut – Ajuntament de Tarragona
Butlletí de notícies joves –
www.tarragonajove.org
03/03/2020

_ESPECIAL BUTLLETÍ_
_8M DIA INTERNACIONAL DE LA DONA_

Las Fritas: ‘First round’

Cultura Kesse proposa reflexionar al voltant del 8M amb aquesta peça de microteatre de Las Fritas, grup que aposta pel teatre feminista, crític, combatiu i popular. ‘First round’ és una comèdia àcida que posa un mirall davant el públic, sense filtres ni maquillatge. A qui veiem a través d’aquest mirall és a l’Àlex, una noia que va vivint totes aquelles petites coses quotidianes que van calant en ella i van conformant la seva personalitat i la construcció dels rols de gènere.

Dv. 6 de març (21 h) / Gratuït
Espai Jove Kesse

+ info: –aquí–

Cicle de cinema europeu: ‘La dona de la muntanya’

Última projecció del cicle de cinema europeu organitzat per Europe Direct Tarragona. A ‘La dona de la muntanya’, de Benedikt Erlingsson, Halla, directora d’un cor i eco-activista, planeja bloquejar l’activitat d’una planta d’alumini de Black River a les terres altes d’Islàndia, danyant intencionalment torres d’electricitat i cables per tallar el seu subministrament d’energia. 

Dj. 5 de març (19.30 h) / Gratuït
Espai Jove Kesse 

+ info: –aquí–

Projecció de ‘Cuidar entre terres’

Documental produït per CooperAcció i La Directa que narra tres casos de les desenes de milers de dones cuidadores que marxen d’Amèrica Llatina a Europa i dels territoris rurals a les ciutats. Tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de casa seva, mentre, a la seva terra, altres dones omplen el buit quotidià per sostenir-hi la vida.

Ds. 7 de març (18.30 h) / Gratuït
Espai Jove Kesse 

+ info: –aquí–

Xerrada: ‘Dones: ciència i societat’

Les dones, malgrat ser invisibilitzades en moltes ocasions, hem aconseguit avenços que han canviat el rumb de la història. Enguany, la Joventut Multicultural Musulmana posa el focus en dones desconegudes que han aconseguit canviar les nostres vides i us convida a conèixer algunes d’elles.

Ds. 7 de març (18 h) / Gratuït
Espai Jove Kesse

+ info: –aquí–

Exposició: ‘Hijras, les filles dels Kinnars’

Reportatge fotogràfic d’Anna Lofi que retrata la comunitat transgènere de l’Índia. Hijras no són homes ni dones. No es consideren transsexuals, ni travestis, ni homosexuals. S’identifiquen com tercer gènere, alguns etiquetats com a eunucs. Aquesta comunitat, de més de quatre mil anys, és una de les més desconegudes i estigmatitzades del món.

De dt. a ds. del 17 de març al 4 d’abril (16.30 a 21 h) / Gratuït
Espai Jove Kesse

+ info: –aquí–

 

Altres actes i activitats al voltant del 8M

El Dia Internacional de les Dones se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides. Amb ell es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Per tal de commemorar aquesta efemèride, la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona organitza els dos concursos següents: Relats de Dones i Còmics per la Igualtat. Així mateix, cada any es publiquen nous punts de llibre per homenatjar aquelles dones tarragonines que han estat rellevants en la seva lluita pels drets de les dones.

+ info: –aquí-

CARNET
TARRAGONAJOVE
 

Carnet Tarragonajove
OFICINA JOVE DEL TARRAGONÈS
Oficina Jove del Tarragonés
ESPAI JOVE
KESSE
© Copyright 2020 Tarragonajove. Tots els drets reservats.
www.tarragonajove.org | tarragonajove@tarragona.cat | Tel: 977 29 62 51
FacebookTwitterInstagramYoutubeFlcikrFoursquareCorreu electrònic

 

Ves al contingut