Tarragona Jove

OBLIDADES, el camí de la memòria al cicle “Ciutat a cau d’Orella”

La Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona , la Biblioteca Pública, l’Arxiu de Folklore de la URV i  l’Escola de lletres amb la coorganització del Fòrum de Tarragona per la Memòria  i  la participació de l’autora i directora de teatre, Tecla Martorell, proposen aquesta ruta dramatitzada en el marc del cicle CIUTAT A CAU D’ORELLA

El proper dissabte 18 de desembre (12h) tindrà lloc la ruta dramatitzada (teatre i dansa) “Oblidades, el camí de la memòria” interpretada per joves actrius i ballarines dels grups de teatre jove de la ciutat (Meraki Teatre, La Faixsula, Nebulosa Teatre) i de la cia. La Imperfecta Dansa. L’acte estarà presentat i acompanyat per Montse Sans del Fòrum de Tarragona per la Memòria i l’autora dels textos teatrals,  Tecla Martorell.

En el recorregut descobrirem personatges inspirats en dones reals que van estar condemnades a presidi i en algun dels casos, afusellades com va ser l’Elisa Cardona. Els escenaris plantejats per aquesta activitat seran Antiga Audiència, Presó de Pilats (Pretori), Plaça dels Àngels (Call Jueu), Convent-presó de les Oblates i jardins del camp de mart.

Ruta-itinerari interpretada per un conjunt d’actrius i ballarines convocades exclusivament per aquesta ocasió. Un homenatge a les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona a causa de les dures condicions carceràries i a l’única dona afusellada a la ciutat durant la repressió franquista, Elisa Cardona.

Aquesta activitat és de caràcter gratuït i requereix de reserva prèvia de places a https://tarragonajove.org/activitats/la-ciutat-a-cau-dorella-oblidades-el-cami-de-la-memoria/

Les actrius que es posaran a la pell de les dones represeliades seran Ingrid Ventura, Raquel Rodríguez, Anna Blanch i Mireia Gonzàlez amb les coreografies simultànies de Raquel Méndez i Júlia Miralles.

L’acte comptarà amb les aportacions de context i explicacions de Montse Sans del Fòrum de Tarragona per la Memòria i la Tecla Martorell, autora dels textos i directora de teatre.

MONTSE SANS, Llicenciada en història per la URV i membre fundacional del Fòrum de Tarragona per la Memòria.

TECLA MARTORELL, autora de Memòria de les oblidades en format teatre, dansa i videodansa.


+ Informació del Cicle Ciutat a Cau d’Orella i la programació: –aquí–

Ves al contingut